Lokacija

Kmetija Gorjup leži na južni prisojni strani Pokljuke, na 1070 metrih nadmorske višine, nad zgornjo bohinjsko dolino. Kmetija leži izven vasi Podjelje, v prečudoviti pokrajini s pogledom na Bohinj.

NAVODILA ZA POT

Eko kmetija Gorjup:

po regionalni cesti Bled-Bohinj do vasi Bitnje, na desno v smeri Pokljuke. Skozi Korita do križišča, kje je odcep na desno za vas Jereka. Pred cerkvijo (in vasjo) je na levo odcep za vas Podjelje (na desni strani je puščica TURISTIČNA SIRARSKA POT). Do Zgornjega Podjelja je 3.7 kilometra asfaltne ceste, nato naprej še pribljižno 600 metrov po asfaltni cesti, do odcepa na levo (na desni strani puščica TURISTIČNA SIRARSKA POT). Še približno 260 metrov in že ste na dvorišču najvišje kmetije v Bohinju-na našem dvorišču.
GPS N : 46,3177 E : 13,9681

 

Ne daleč od kmetije lahko gostje uživajo ob Bohinjskem jezeru, se zapeljejo z gondolo na Vogel, lahko se sprehodijo do slapa Savice, na planino Voje s koriti Mostnice, na ranču Marcina lahko uživajo ob ježi, velika je možnost kolesarjenja in sprehodov po naravi (na planine in tudi gorske ture).

Kmetija je odlično izhodišče za obisk mogočnih gozdov prostrane Pokljuke, kjer lahko gostje tudi gobarijo in nabirajo ostale gozdne dobrote.

Poleg tega je v samem Bohinju tudi nekaj kolturnih znamenitosti, vrednih ogleda (muzeji, Oplenova hiša in cerkve). Čez poletje se v Bohinju odvija več pririditev (Kresna noč, Kmečka ohcet, Kravji bal in razne pririditve pod Skalco). Pred nedavnim pa so v Bohinjski Bistrici odprli tudi vodni park, kjer se gosti lahko sprostijo in uživajo ob vsakem vremenu.

© Copyright - Ekološka kmetija Gorjup - miART
shared on wplocker.com